Blog over afval recycling bij Oldehove Recycling en Klaas van Wieren

22-02-2023

Zonder goede medewerkers kan je nooit een geen goed bedrijf runnen. Gelukkig hebben wij Klaas van Wieren. Klaas kunnen we gerust een nestor in afval recyclend Leeuwarden en omstreken noemen. Zijn opa had vroeger al van Wieren Containerverhuur. Daarna trad zijn vader destijds toe tot het bedrijf en dat Klaas weer in zijn voetsporen zou gaan treden, stond eigenlijk bij zijn geboorte al vast. "Je kan eigenlijk wel stellen dat ik al 50 jaar in het recyclevak zit", aldus de breed lachende 50-jarige Klaas.

De kracht van de milieustraat van Oldehove Recycling Leeuwarden

Klaas doet meer dan alleen de kraan bedienen in de milieustraat. Hij is eigenlijk het belangrijkste filter. Alle bedrijven en particulieren komen na de weegbrug automatisch bij hem terecht. In een oogopslag ziet hij welke afvalsoorten men komt afleveren en geeft dit door aan de dames bij de administratie. Hierdoor hoeft niemand te wachten om zijn/haar afval in te leveren. Na het storten, sorteert Klaas met de kraan de diverse afvalsoorten. "Van hovenier tot aannemer of advocaat en andere particulieren, er komt van alles voorbij en dat maakt mijn vak leuk en uitdagend. Ik probeer ook altijd mee te denken in nieuwe recycle oplossingen. Al levert zelfs mij dat ook wel eens een recyclesyndroom op", vertelt Klaas.

Waarom afvalrecycling belangrijk is?

Bij Oldehove Recycling worden alle soorten afval aangeleverd. Met name bouwafval, grofvuil, houtafval, dakafval, grondafval, puinafval, groen afval en tuinhout afval, vinden dankzij Oldehove Recycling in Leeuwarden, een nieuw leven als grondsoort voor een nieuw product. "Ik heb de afval recycle wereld behoorlijk zien veranderen de afgelopen jaren. Vroeger ging het merendeel rechtstreeks de verbrandingsoven in. Tegenwoordig hebben we voor vrijwel iedere afvalsoort wel weer een nieuwe bestemming als grondstof voor een nieuw product. Kortom, het belang van een circulaire economie wordt steeds belangrijker. Een erg goede zaak", volgens Klaas. "Laten we eerlijk zijn, het opwarmen van de aarde en milieuvervuiling is een gezamenlijk probleem wat we alleen met zijn allen op kunnen lossen. Als wij met Oldehove Recycling daar een steentje aan bij kunnen dragen in bewustwording en in het afval recycle proces, dan is dat een mooie ontwikkeling", besluit Klaas.